stavanger konserthus

Spesialoppdrag for Norges største konserthusanlegg

Nordvestvinduets oppdrag for konserthuset gjorde oss i stand til å ta fatt på ei ny tid. Vår strategi er basert på arkitektonisk kreativitet, miljøet og klima, og økt bruk av glass og tre. Spesialoppraget satte vår visjon ut i praksis, og løsningen er både spektakulær og tidløs.

 

Stavanger konserthus består nå av to spennende bygninger i Stavanger havn. Det opprinnelige konserthuset ligger i Bjergstedparken og ble åpnet i 1982. Det nye konserthuset ligger i Sandvigå og ble åpnet i september 2012.

Nordvest for torget

Konserthuset ligger nordvest for torget, og danner en forbindelse mellom Bjergsted musikkpark og sentrum. Konserthuset ble offisielt åpnet av kronprins Haakon den 15. september 2012. Sammen med Stavanger konserthus på Bjergsted, utgjør det nye bygget Norges største konserthusanlegg, og er et unikt område for kultur og opplevelse.

De første tegningene av et nytt konserthus i Stavanger ble offentliggjort i 1998, og i 2002 ble det vedtatt å arbeide videre med et nytt konserthus med to saler – en orkestersal og en fleksibel flerbrukssal. I 2006 ble finansieringsplanen og opplegget for realisering av konserthuset vedtatt. Den 1. oktober 2008 var det byggestart for «Bjergstedvisjonen» og den 5. desember, Stavangers siste dag som Europeisk kulturhovedstad, ble grunnsteinen lagt ned av byens ordfører.

Karmer og vinduer for en ny tid

I forbindelse med Stavanger nye konserthus, ble Nordvestvinduet involvert i et spesialoppdrag, og det er slike spesialoppdrag vi vil bli kjent for. Vårt firma har en enorm produksjonskapasitet, og takket være denne kapasiteten kunne vi levere store og spesielle vinduer til Stavanger Konserthus. Vi i Nordvestvinduet viser enorm vilje, kunnskap og evne til å gjennomføre spesialprosjekter på denne størrelsen.

Det som gjorde prosjektet og produksjonen spesiell var ekstremt dype karmer i eik, limte glasshjørner (to glass mot hverandre uten noe mellom) og størrelsen på selve glasset. De største vinduene måtte fraktes på lavbygde traller på semitrailere.

Konserthuset og resultatet ble meget flott, med alle parter fornøyde. Denne type karmer og vinduer er virkelig noe for en nyere tid, som vi i Nordvestvinduet stolt trer inn i.

Stavanger konserthus med brede karmer levert av Nordvestvinduet