Ny daglig leder i Nordvestvinduet

Møt Arve Martin Almenning, ny daglig leder i familiebedriften Nordvestvinduet AS.

Bli kjent med Arve

Fortell litt om deg selv

Jeg er en 54 år gammel familiemann med ett barn, to bonusbarn og er lykkelig gift med Bodhild. Jeg er engasjert i flere lokale foreninger samt driver med hjortejakt.

Hva er din stilling i firmaet og hvor lenge har du vært ansatt?

Er nå administrerende direktør i familiebedriften Nordvestvinduet og har jobbet her i 25 år. Mesteparten av tiden har jeg jobbet med salg og markedsføring.

Hvorfor ønsket du å jobbe hos Nordvestvinduet?

Historien er egentlig lang, og det var ikke meningen at jeg skulle jobbe i bedriften. Det var min bror, Jonny, som ble ætlet til dette. Men vi mistet dessverre han altfor tidlig.

Vi vokste opp vegg-i-vegg til bestefar, som drev gård i Almenning. Jeg ble dermed tidlig dreng, og sånn sett ble det vel bestefar som var min første arbeidsgiver.

Det skal vel sies at det ble en del tid på fabrikken, og ikke akkurat arbeidshjelp de første årene. På gården med bestefar var det en selvfølge at man måtte ta sin del av arbeidet, samt kunne håndtere traktorene, i antagelig altfor tidlig alder sett utifra dagens korrekthet.

En ble dermed tidlig arbeidskar, og det å si nei til å ta utfordringene var et ikke-tema. Når bestefar hørte jeg ville utdanne meg til tømrer, ville han bygge om den ene låven til element-produksjon. Dette mente han måtte være en god satsing, så kanskje ikke så rart han var med å starte en trevarefabrikk i 1957.

Elementproduksjon ble det ikke noe av. Jeg har min utdanning og bakgrunn i bygningsbransjen, og var tidlig ute med både fagbrev og mesterbrev. Etter en del prosjekter fikk en også godkjenning som entreprenør bevilgning i klasse B og C1. Jeg hadde og gleden av å få jobbe med skipsinnredning noen år. Kanskje ikke beste fin-snekkeren sett fra far min sitt ståsted, men det ble en del rehabiliteringer og ombygginger jeg ledet.

Livet har så mange vendinger, og en gammel skade gjorde seg gjeldende og satte meg ut av spill en stund. Jeg brukte tiden vel ved rehabiliteringen til å utdanne meg til takst- og eiendoms-økonom. Dette lå mitt hjerte nært, og jeg jobbet en del med dette. Men faderen synes en måtte komme seg i skikkelig jobb og hjelpe til på fabrikken.

Da ble det en kombinasjon av takstmann, lastebilsjåfør, potet og selger. Dette var moro, men det ble lite hjemmetid.

Det som viste seg var at jeg solgte meget bra. Produktene snakket for seg selv med god kvalitet og fleksibilitet som passet meg meget godt. Dermed var fremtiden staket ut og en begynte jobbe fast på Nordvestvinduet.

Det ble vel ofte slik en stund at produktutvikling er det selgeren har solgt inn som produksjon må løse.

Hva er en typisk arbeidsdag for deg nå?

Jeg skal se til at vi er tro mot strategivalg og utvikle bedriften og produktene. Se etter det beste i hver ansatt, stadig stille spørsmål, levere tilbud, ordrer, ha kontroll på leverandører, avtaler og mye annet.

Hvilke personlige interesser og erfaringer har du fått bruk for i jobben?

Jeg har vært vant med å jobbe, og trives med det. Jeg er også meget målrettet og har solid erfaring fra bygningsbransjen. Det å innse at det er laget, i fellesskap, som må prestere. Ikke kun enkeltpersoner. Erfaringer på dette kommer mest fra lagidrett, sosiale settinger og militæret.

Hva er det beste med å jobbe hos Nordvestvinduet?

Det er kjekt å gå på jobb. Jeg er stolt av å jobbe hos en lokal produsent som skaper gode arbeidsplasser. Og ikke minst gode kollegaer.

Steppet glass - Karmløse vinduer med steppet glass gir bygg et unikt og futuristisk utseende
Karmløse vinduer med steppet glass gir bygg et unikt og futuristisk utseende.