Steppet glass - Karmløse vinduer med steppet glass gir bygg et unikt og futuristisk utseende

Hva er levetiden på vinduer?

Det er fort gjort å glemme at vinduer i likhet med andre ting har en levetid og må byttes ut. Om vinduene er gamle og trekker kan strømutgiftene bli unødvendig høye.

Hva er forventet levetid på vinduer?

Levetiden til de fleste vinduer er forventet til 20-30 år, men de vil kunne vare lenger om de vedlikeholdes godt. Vinduene fra Nordvestvinduet har 10 års garanti, og en levetid på 60-70 år om de vedlikeholdes riktig. Derfor lønner det seg å investere i kvalitetsvinduer fra Nordvestvinduet.

Hvordan sjekke levetid på vinduet?

Om du vet alderen på vindene kan du sjekke om de bør byttes etter 20-30 år tid. Produksjonsåret pleier å være stemplet på den blanke metallisten på vinduet. Men om du ikke vet nøyaktig alderen kan du sjekke om det trekker fra vinduet. Hvis du ser is på vinduet, eller at det har kommet råteskader er det et tydelig tegn på at du bør skifte ut vinduene.

Når bør du oppdatere vinduene dine?

Vinduer kan være kilden til mye varmetap i boliger og bygg. Mister man mye av varmen i boligen, vil dette naturligvis medføre store kostnader knyttet til energi- og varmeforbruk, særlig i vintermånedene. Da er det viktig at du er obs på tilstanden til vinduene i boligen eller bygget slik at du fort kan gjøre noe med det.

Illustrasjonsbilde av steppet glass
Steppet glass går utenpå karmen slik at karmen blir dekket. Det er altså ingen synlig karm fra utsiden, bare en glatt glassflate.

Forskjellige løsninger

Produktet er spesielt egnet på fastkarmer, men vi kan også tilby det på åpningsfelt. Da med en aluminiums avdekning på karm. Vindu med steppet glass kan leveres med 50mm 3-lags glass for beste u-verdi. Produktet kan også leveres med fulldybdekarm.

Steppet glass - Karmløse vinduer med steppet glass gir bygg et unikt og futuristisk utseende
Karmløse vinduer med steppet glass gir bygg et unikt og futuristisk utseende.